Mecenassen gezocht


Functieprofiel:
 • U bent een liefhebber van kunst en u bent graag in de omgeving van kunst.
 • U zou eigenlijk best wel originele kunst in huis willen hebben, maar u denkt dat het te duur is.
 • U zou ook graag de kunst behoeden voor de kaalslag die door de crisis dreigt.

 • Kunt u zich in de bovenstaande omschrijving vinden? Dan bent u een geschikte mecenas.

  Taken:
  U koopt een kunstwerk, bij voorkeur een kunstwerk van Kunst van Karin, en hangt dit op een mooie plek in uw huis, kantoor of anderszins. U geniet van het kunstwerk.

  Doelstelling:
  U helpt de kunstenares van deze website haar kosten tot omscholing te betalen. Dit is nodig omdat er in de kunstsector geen droog brood meer te verdienen valt. Ook als kunstdocent is het sappelen geblazen. Karin is daarom begonnen aan een studie voor docent Nederlands.

  Kosten:
  Veel kunstwerken gaan met fixe kortingen (tot wel 70%) de deur uit. Soms kan de koper zelf een bod doen. Er is kunst voor iedere beurs.
  De kosten voor de studie, boeken en collegegeld, bedraagt 2000 euro per jaar. De studieduur is geschat op 3,5 jaar.
  Inmiddels hebben al dertien mecenassen een bijdrage geleverd. Met kleine en grotere bedragen hebben zij het eerste half jaar van Karin's studie bekostigd.

  Intresse?
  Op deze website vindt u een ruime keuze aan werken. Neem eens een kijkje!
  Een keuze kunnen maken? Stuur me dan vrijblijvend een berichtje via deze e-mail. U ontvangt per ommegaande een reactie met informatie zoals de kosten, de afmeting of wat u verder nog wilt weten.


 • Mecenas Lorenzo de Medici


  Mecenas Jan
  Hertog van Berry

  Een mecenas
  is een beschermheer of -vrouw en sponsor van de kunst, wetenschap of sport. Vanaf de klassieke oudheid tot in de 20ste eeuw heeft de kunst, wetenschap en sport zich kunnen ontwikkelen dankzij de onbaatzuchtige investeringen van deze weldoeners. Medio de 20ste eeuw is dit steeds meer een taak van de overheid geworden, totdat de crisis een paar jaar geleden daar verandering in bracht. Cultuur blijkt dan een lastige kostenpost waar maar eens flink in gesneden moet worden. De overheid als mecenas is niet meer.